Uranet -digipalvelut ovat suunniteltu toimimaan siten, että kaikki toiminnot jotka eivät liity tilaajan ja tilaajan asikkaiden käyttämään digipalvelun varsinaiseen käyttötarkoitukseen ovat minimoitu pois.
Tällaisia asioita ovat esimerkiksi seuraavat:
- Tietojärjestelmäkehitys
- Tietojärjestelmäylläpito
- Laskutus ja reskontra
- Ohjelmistolisenssit
- Sisältöjen julkaiseminen tietojärjestelmässä
- Käyttöönotto, asennus, testaus
- Järjestelmäintegraatiot
- Käyttäjähallinta
- Kiinteät toimitilat
- Teknisen ylläpidon tuottaminen
- Myynti, laskutus ja rahaliikenne
Tämä ei tarkoita, etteikö näitä toimintoja olisi. Ne toteutetaan eri tavalla kuin perinteisissä tietojärjestelmissä ja digipalveluissa. Esimerkiksi toimintamalli, jossa digialustan tuottaja julkaisee tilaajan sisällöt, tarkoittaa sitä että käyttäjätukea ja koulutusta digialustan käyttöönottoon ei tarvitse tehdä.
Tämä säästää digialustan tuottajan kustannuksia, joka näkyy digipalveluiden hinnassa. Koska digialustan tuottajan kustannusrakennetta ei rasita tukipalveluiden henkilöstökustannukset, säästöt näkyvät välittömästi digipalvelun tilaajien hinnassa. Tästä seuraa, että hinnoittelu on aina kertakustannus, joka tuo ennakoitavuutta ja uusia mahdollisuuksia omien digipalveluiden hinnoitteluun eri asikasryhmille. Emme ole myöskään integroineet raha- ja maksuliikennettä digialustalle, se mahdollistaa monitoimittajamallin ja digipalveluiden hinnoittelun tilaajien asiakkaille.
Uranetin digipalveluita käytetään kuten Spotifya tai Netflixia, tietojärjestelmät ja niiden käyttö ovat maksuttomia. Ainoastaan sisällön julkaisu tai käyttäminen on kustannusperuste, joka sekin on kertaluonteinen. Innovatiivista, eikö totta?