Digipalvelu Uranetissa on omaisuuserä

Miltä tuntuisi ajatella, jos sinun tuottamaasi verkkovalmennuspalvelua voisi käyttää kuka tahansa opettaja, oppilaitos, yritys tai muu koulutuspalveluiden tuottaja omien asiakkaidensa kanssa ja täysin yksityisesti? Kuinka paljon yhdellä digipalvelulla voisikaan olla käyttäjäorganisaatioita ja heidän käyttäjiä, mikäli heillä olisi tiedossa että he voisivat hankkia osaamista omaan toimintaansa uskomattoman nopeasti ja jakaa sitä eteenpäin missä tahansa ja kenelle tahansa?

Mikä parasta, tämä ei jää ajatuksen asteelle, koska tämä on nyt ja tässä totisinta totta Uranet -digialustalla. Koska tiedämme kuinka valtavan suuret mahdollisuudet tällaisen toimintaan liittyy, kehitimme alustaamme käyttäville asiakkaillemme uuden tuotteen, joka on Uranet -digipalvelun jakeluoikeuden lisensointi kolmannelle osapuolelle. Tämä tarkoittaa sitä että Uranet -digipalvelun julkaisijalla on digipalveluunsa käyttöoikeuden lisäksi jakeluoikeus. Se tarkoittaa sitä, että hän voi asiakkaillensa tarjota jakeluoikeuden tuottamiinsa digipalveluihin. Jakeluoikeuden haltijalla on tarvittavat avaimet sisältöjen käyttöönottoon, jotka hän voi ottaa käyttöön joko omassa toiminnassaan tai hän voi luovuttaa asiaan liittyvät avaimet kenelle tahansa hänen omille asiakkaille.

Digipalvelun julkaisijalle tämä tarkoittaa selvää mahdollisuutta ansaita kehittämällään digipalvelulla, jonka hän on tuottanut Uranet -digialustalle. Koska Uranet on maksuton digialusta, jossa maksuttomuus tarkoittaa maksuttomia ohjelmistoja, maksuttomia konesalipalveluita ja kiinteiden kustannusten puuttumista), tämä on mahdollista toteuttaa ennennäkemättömän helposti ja nopeasti. Kuka tahansa voi olla digipalveluiden tuottaja Uranet -digialustalla: oppilaitos, yritys, yksityinen henkilö, kevytyrittäjä, valtio, kunta ja yhdistys näin muutamia mainitakseni. Digipalvelun tuottajaksi voi alkaa, vaikka ei itse kehittäisi sisältöä. Olemme nähneet tapauksia, joissa digipalvelun tuottajana toimiva osapuoli on ostanut sisällön alihankintana.

Ehkä kaikkein mielenkiintoisin mahdollisuus on Uranet -digipalvelun muodostama omaisuuserä oman yrityksen taseeseen. Tämä on mahdollista tuottajalle, koska digipalvelun jakeluoikeus jälleenmyytävä omaisuuserä, jonka oikeudet voidaan arvostaa taseeseen. Tämä ominaisuus ei toteudu organisaatioiden omissa ja suljetuissa verkkovalmennusjärjestelmissä. Käytännössä se merkitsee, että suljettuihin järjestelmiin tehtävä työ menettää arvonsa kun toiminta päättyy. Uranetissa digipalveluna julkaistava verkkovalmennus säilyttää ja jopa kasvattaa arvoaan sen julkaisijalle. Mitä enemmän käyttäjiä, sitä suositumpi on Uranet -digipalvelu. Ja mitä suositumpi digipalvelu on, sitä arvokkaammat jakeluoikeudet on Uranet -digipalveluilla jonka oikeudet omistaa digipalvelun tuottaja.

Miksi julkaista verkkokoulutusta suljetussa ympäristössä? Verkkovalmennuksen voi muuttaa kaikkialla toimivaksi digipalveluksi Uranetissa, josta syntyy julkaisijalleen jälleenmyytävää varallisuutta ja realisoitava omaisuuserä jakeluoikeuksien muodossa jolla on arvoa.